Geen artikelen op uw aanvragenlijst

Webshop Artamuse

‘Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt’. Deze uitspraak van Pablo Picasso moet een uitdaging zijn voor iedere school!

Artamuse helpt u om de ‘veelzijdige kunstenaar’ in de kinderen te ontdekken en te laten te blijven. Kinderen zijn kunstenaars die dansen, spelen met klanken en woorden. Die zingen, tekenen, schilderen, driedimensionaal vormen, muziek maken en een eigen beeld van de werkelijkheid vastleggen in foto’s of film.

Artamuse heeft in deze webshop veel mogelijkheden bij elkaar gezet om u te helpen de kunstenaar in het kind te inspireren, te ontdekken en te ontwikkelen. U kunt een keuze maken uit een groot aantal projecten en activiteiten die passen bij de kerndoelen voor het leergebied kunstzinnige oriëntatie:

Kerndoel 54: De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kerndoel 55: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

Kerndoel 56: De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

Door samenwerking met de Sittardse Schouwburg, de afdeling muziek en dans van Artamuse, museum Het Domein, BiblioNova en andere aanbieders, is er een palet aan mogelijkheden voor u beschikbaar:

  • projectkisten voor alle kunstdisciplines
  • een bezoek aan het museum,
  • voorstellingen in de schouwburg of op de eigen locatie
  • gastlessen door vakdocenten
  • kunstenaars in de klas
  • maatwerk n.a.v. een vraag van uw school


De afdeling cultuureducatie van Artamuse is het centrale punt voor cultuureducatie in de regio Westelijke Mijnstreek. Wij houden van maatwerk omdat geen school hetzelfde is. 
 

Hebt u tips of vragen over deze site, stuur dan een e-mail aan:

cultuureducatie@artamuse.nl

Nieuws

Er zijn momenteel geen nieuwsberichten.